Tribute to John Coltrane

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek. In het nieuwe seizoen speelt de groep een aantal concerten in de Nederlandse Jazzclubs. ( Zie agenda)

John Coltrane ook wel bekent als ‘Trane’ geldt als een van de meest invloedrijke tenor saxofonisten aller tijden. Trane werd bekent tijdens zijn periode bij Miles Davis en nam met deze groep de ‘million bestseller’ Kind of Blue op.

Zijn eerste solo projecten sloegen in als een bom. De LP’s Blue Trane en Giant Steps verwonderden vriend en vijand en waren vanaf de release van de opnames al een klassieker.

In de jaren zestig formeerde Trane zijn nieuwe kwartet en sloeg een nieuwe muzikale weg in. Dit kwartet veranderde de jazzmuziek van de jaren zestig onmiddellijk. De modale jazz was geboren met beroemde albums Impressions en Love Supreme.